Oleh: pancat | Oktober 20, 2008

VOIP

VOIP …. Voice Over Internet Protocol

Rasane ben ra bosen ono apike tak kirim tulisan iki tentang VOIP, mbok-mbok bae ono apike.

VOIP, gampangnya adalah … kita nelpon tetapi melalui Internet Protokol (jaringan internet) …

Apa keuntungannya ? ….


Tentu saja adalah pulsa yang lebih murah per menitnya (terutama kalo kita punya kenalan atau kolega di luar negeri dan kita sering berkomunikasi dengan mereka).
Salah satu contoh, kalo kebetulan kita pas di luar negeri, terus kita nelpon ke jakarta melalui voip ini pulsane cuma 0,0475 USD, sekitar Rp. 500,- / menit (baca : lima ratus rupiah per menit). Kalo nelpon ke Indonesia (PSTN selain jakarta cuma 0,0106 0,106 USD, dan bila nelpon ke HP area Indonesia 0,177 USD per menitnya) untuk lebih detailnya tentang rate ini lihat : http://www.skype.com/intl/en/prices/callrates/?currency=USD#listing-I

Nah …. apa syaratnya ? Kita terkoneksi dengan Internet Broadband (misal wi-fi, speedy, 3G dll yang kecepatannya paling tidak 300 Kbps), jika kurang dari itu … suaranya akan terdengar putus2, dan lambat.

Peralatan ? :

1.HP yang yang khusus buat VOIP
2.HP yang bisa dipake buat internet (ada wi-fi, atau 3G)
3.Laptop/komputer yang terkoneksi dengan internet minimal 300 kbps (wireless internet, speedy, atau modem 3G) dan tentu saja adalah speaker serta microphone

Yang akan saya bahas adalah untuk peralatan no 2 dan 3, karena kan itu yang sering kita pegang setiap hari.

Gimana caranya ?
Buka internet dengan alamat http://www.skype.com lantas daftarkan diri kita disitu (sama kalo kita daftar di yahoo.com) selanjutnya …. download aplikasi skype dari situ dan install di komputer/hp kita, ada aplikasi yang berbasis windows, linux, mac OS, ataupun untuk HP (pilih yang sesuai dengan peralatan kita). Setelah kita install langsung aja kita bisa nelpon ke mana aja di seluruh dunia dengan tarif yang ada di
http://www.skype.com/intl/en/prices/callrates/?currency=USD#listing-I

Oups … ada yang kelewat … setelah kita install, kita buka aplikasi tersebut dan log in ke dalamnya. Kita masih belum bisa nelpon, karena kan kita belum punya deposit disitu. Nah, kita harus deposit (beli pulsa lah istilahnya) minimal 10 USD (sekitar 100 rb rupiah, kagak mahal kalo sering dipake buat nelpon ke luar negeri) menggunakan kartu kredit. Setelah itu, coba aja … kita bisa nelpon ke LN sangat murah dibanding menggunakan telpon PSTN atau GSM.

Ok man … masih bingung ? Ben wae bingung …


Responses

  1. LA YOK OPO SE NYONG BENGONG TENAN LHO LHAWONG GAPTEK NGERTINE DAPUR,MAKLUM MBOK2.SENG PENTENG ISO NULIS NANG KOMPUTER.NGESOK NEK NYONG SIDO NANG LUAR NEGRI YO TAK TILIPUN YA.

  2. Bingung si ora cat. Cuman sopo sing apan ditelpon. David beckam?
    O.. Opo nelpon obama wae.? Kan ndisik cilike dolan bareng… Bareng karo sopo mbuh…

  3. Ada Ko.. yang perlu dihubungi, guntari sama sapto, mereka kan di luar negeri tinggalnya, …………..dekat oslo.

  4. lah akeh jane, sedulure dewek sing nang suriname lan kaledonea baru kan ?

  5. matur nuwun tipsnya bos…entar kalau aku jadi go international aku coba… tapi kapan lagi ya… soale taruma karo imigrasinya s’pore galak-galak banget , gue kena cegat sampe 30 menit padahal yang lain cuma 3 sampai 5 menit,cuma gara-gara ZAMRONI… soale nek diutak-atik bisa jadi number 1 enemmy of the nation alias AMROZI… that the first question i’ve got bye s’pore imigration… you want to know what the question is?? simple ” Are you the same man???” Oh my GOD they think this good man,this gentleman, this inoccent is AMR……?????? it’s scared man….in my mind i think they will bring me to the JAIL… Na’udzubuliah… so selanjutnya gue nggak mau lagi pergi ke SINGAPURA.. Gua mau pergi ke SINGARAJA aja….. Yok ke BALI lagi Yok….. sopo sing arep melu…..ndaftar karo KOKO…

  6. Wan..wan… Deè ngomong opo sih? Cat ngerti ora artine kan deè lagi kursus…
    Kapan2 diarteke yo wan nek pas komentar, ben podo ngerti…

  7. yo kok, iki artine nang bahasa arab :
    IDZAAJAAA A NASHRULLAHI WAL FATHU. WARO AITANNASA YADHULUUNA FIDDIIINILLAH AFWAAAJA. FASABBIH BIHAMDI ROBBIKA WASTAGHFIRH INNAHU KAAANA TAWWAAABAAA.

    nah kuwe, nek nang bhs indonesia ra mudeng je ha..ha..

  8. arek nek pinter pinter kok yo malah dadi lucu lucu yo,cat yok nopo niku kulo mboten mudeng tenan,kok piye dulurmu opo wis dadi londo? wah dasar aku wong deso haaaa,jadul tenan awak iki

  9. ora ngono cat artinya dalam bahasa arab yaitu :
    ALLAHUMA JANIBNASI SYAITONA, WA JANIBISHI SYAITONA, MAROZAKTANA

    kaya kue nek ora salah… ya nggak bu endah???……ha…ha…ha…

  10. artosipun, ulal melingkal diatas pagal pak umal, mergane ora iso muni ”’R”’

    woro2 sopo sing podho urip makmur nag jakrta? mergane ingsun arep sowan jakarta 28/10 -01/11, karepku koncho2 sing nang jkt iso ngumpul dimana gitu’. piye cat difasilitasi iso pora, yo ben sa’nyu’an, lumayan.

  11. Kayane arwan sedina ping telu moco donga kuwe yo wan ha..Ha…Nek Endah ping piro sedina ? Po maneh maryono sing nang kalimantan, biso over dosis moco dongane arwan mau … Opo podo ra tau maca ? Bs kualat nek ra tau moco. Po ra ngerti? Takon pak ustadz mesti ngerti manfangate. Bener ora wan? Sehari 3 kali ya😀😀

  12. Piye chard.? kiro2 ngendi nggon sing mudah dijangkau oleh semua pihak, ntar tak traktir makanan khas betawi “kerak telor” lah,

    Pye kok, opo pam, opo tin, win, mbar, ind, sopo wae sing domisili jktlah.

    nyong arep mbukteke sopo sing wis dadi grombolan si berat.

  13. peng telu seminggu wae kok… umur wis tuo… awake wis rodho klethok-klethok…ha….ha….ha….
    buat mas maryono wis lah jangan harap bisa ngumpulke wong jakarta….super sibuk akeh alesane, macetlah,nggak sempatlah, ada kerjaanlah dll.dll.dll pokoke seabrek… nyong wae nganti enthek pulsa kontak kawan2 eh seng nongol mung Pambudi karo Surhono thok, kiyane ya itu tadi…… padahal aku nang kono hampir 1 bulan dan pemberitahuan udah 1 bulan sebelumnya, akhirnya ya udah jalan aja sendiri…. opo maneh deke mung 5 dino….
    ya tinggal berharap aja deh mudah2an wong sing nang metropolitan berbaik hati kaya Pam ama Nono tempo hari gelem nemui deke, setelah tulisan ini muncul dan dibaca mereka-mereka…

    don’t be anggry it’s true….sebel gue…

  14. Opo maneh maksudte wan..? Nek nulis ngo bohoso menungso wae, nek ngo boso londo.. Nyong ora mudeng2…
    Mar.. Ojo patah semangat, sopo ngerti pas nang jkt isik podo kumpul…
    Iku nek sopo ngerti, padahal akeh sing ora ngerti…
    Ha…ha…ha…

  15. yo kan mar… durung-durung “sopo ngerti” padahal maksude sopo arep ngejaki enyong nemui deke….. makanya mar besok cari hotel yang deket2 pasar minggu opo ciputat opo depok sekalian…. la nek nang kono mungkin biso ngumpul soale gang wonosobo akeh seng nang depok…opo maneh kokok mantan pacare kan cah depok….. sekalian napak tilas gitu lho….ha…ha….ha…

  16. aku pengen ketemu koko arep tak jak randori.

    urusanku kantor cedeak pancat karo PMD pasar minggu km 19. cedak ora kok?

    yah sukur2 kalo kalian masih punya rasa cinta thdku. tapi nek pancat oke asal disamperin kantor, lak nek aku kudu nggoleki 1 1 ya nyasar, biasa ning tengah alas kok nang kota

  17. Wah…… gawat udah ngomong cinta-cinta.
    Bahayyyyyaaaa.

  18. Mar kapan apan nang jakartane?
    Nginepè nang endi?

    Btw si pam kok gak nongol2, opo loro maneh?

    Fir ojo curiga ngonolah, wong maryono isik normal. E..mar,… Isik normal ra si?
    Nek ora, yo ngerilah…!
    He…he…he…

  19. sok bengi wis ono jkt, la kowe ngampirne ga?

    nyong ko sampe sabtu, konco smpku nang bekasi ngamperne, terus konco IPB ning jakpus yo ngampirne, sopo para sedulur sing ngampirne juga.

    tapi nek iso kita ketemuanlah, sukur malem jum’at sekaliyan yasinan. arwan kon teko kon nggowo duren, karo mpek2. pancat kon nggowo duren parung kan cedak omahe. Guntari kon nggowo gudheg, dan,,,,,, endah kon nggowo apel mualang.

    la Nyong nggowo ……. doang.

  20. yo slamat bernggowo-nggowo dan slamat mencicipi makanan ala campur-campur akhirny jadi alakadarnya….

  21. Kethokè2 maryono isik mumet ndasè…


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: