Oleh: pancat | Februari 5, 2009

Our brain …

gambar

Jarene poro ahli, otak kita dibagi menjadi 2 bagian, yaitu otak kanan dan kiri.

Jal podo dolanan …. menyebutkan warna dari kata-kata dalam diagram tersebut dengan suara agak lantang dan secepat mungkin! Ingat sebutkan warnanya bukan sebutkan katanya! Bagaimana? Tidak segampang itu kan?

Nek ora berhasil … hati2 loh … mungkin sampeyan mengidap autis kelas akut … ha..ha..😀

Contoh di atas adalah contoh klasik dari konflik antara otak kiri dan otak kanan anda! Otak kanan kita berusaha untuk menyebutkan warna dari kata-kata yg ada tersebut namun otak kiri kita ‘memaksa’ kita untuk membaca kata-kata tersebut.

Namun bagi mereka yang buta huruf, tentu mereka akan lebih mudah untuk bermain dengan diagram di atas, karena otak kiri mereka ‘tidak bisa memaksa’ kita untuk membaca kata-kata dalam diagram tersebut. Nah, sekarang coba ganti kata-kata pada diagram tersebut dengan kata-kata warna bahasa asing yg sama sekali asing bagi kita, taruhlah misalnya dengan bahasa Arab, Bahasa Rusia ataupun bahasa Swedia. Tentu dalam kasus ini permainan di atas juga akan mempermudah kita karena otak kiri kita ‘tidak bisa memaksakan’ kita untuk membaca kata-kata tersebut karena kita tidak memahaminya.


Responses

  1. Lha ini baru artikel. Ada terusannya, kan?

  2. la yo ijik akeh … ngomong2 piye hasile cik ? lancar sebutin warna dan bener ? atau kecampur2 ? ati2 lo, barangkali selaput yang memisahkan otak kanan dan kiri km sudah tipis … jadi camput aduk hi..hi..😀

  3. Kita-kita ini klo mau mengakui…jane kan wis podho uzur yo mesti wae selapute wis ora ana…dadi yo wernane mesti wis amburadul…

    Nek ora percaya takon Igun kuwi…beda ora jajal masalah selaput…jaman SMA karo saiki..mesti beda…he…he…he…ojo ngeres sik.

    Jaman SMA selapute masih bagus sehingga klo disuruh nggambar pasti bener..lha nek saiki…he3 embuh…apa merga kakeyan utang yo?

  4. Ngumpet. . Eh .mumet. . . .
    Koyo ora ono sing luwìh penting sing di pikirke. . . .

  5. nek iki wis ra ono kanan po kiri maneh … sithik2 mumet …

  6. Aku lancar tuh…..
    Apa karena lagi banyak kerjaan ya….
    Sehingga benar2 konsent.
    Nek kaya kuwe piye pak admind….
    Tidak normal, normal atau sangat normal, he…he….

  7. Normal opo ra normal..sik penting waras…hehehe..
    Fir…tolong ya…
    ngko info soal mobile crane..
    rencana lek proyeke oleh arep dinggo nang
    E WALK palembang…

    nuwun sak durunge…

  8. lancar baca tulisane yo fir … mesti wae lancar. nek lancar baca tulisane jangan2 buta warna loh … tapi otak kanan kiri masih ada fir tenang ae.
    sebutake wernane .. ojo tulisane pak dhe …

  9. blong mlompong warna ora kethok … tulisane ora nggenah …. Piye jal iki kang Admin??????

    jawabannya komputer Hang… Internet Explorernnya eror di costum level….
    bener nggak?????

  10. Ojo nyalahake komputere, nek kiye utekke kudu di DEFRAG maneh, mergo wis amburadul kakeyan ngitung duit. Ra sah di format ulang paling di reSCAN n pasang fire wall ben ra ndelok sing ngeres2.

  11. hehehehe …, Tul Tenan Wis Amburadul kakeyen di install sing aneh-aneh sih dadine okeh sing conflic , hehehehehe …..Terutama OS-e wis kudu Di Repair minimal ,wong meh 20 Tahun Yo ……., Biasane wis mulai ono sing mambu sangit end delo meneh kebakar …..,Terus sing Payu Mung Casing-e Thok , hehehehehe ….., HD-e wis mulai Muni … ( alias Watuk-watuk ) …..

    Salam
    Hono

  12. Asyik wis podho Hang kabeh…Piye arep Mbedakke otak kiri karo otak kanan wong wis meh dho ra duwe otak…Nek Warna, apale yo mung dua warna “Warna Merah” dan “Warna Biru”….sing jelas klo punya dua warna itu…tuuueenang man…warna liyane ora ngerti…buta warna sekalipun ora masalah…asal dua warna itu jangan sampai buta…kebangetan…karena orang buta juga tahu …. bingung dah …embuh

  13. udah tak defrag, udah tak instal ulang, OS udah Genuine, Ram tak tambah 2 GB… monitor 15 “… tapi yo sing kethok mung abang karo biru wae koyo Pambudi kae…piye jal kiye… opo maneh nek mbengi seng kethok malah merah jambu ki???

    Hono sapiens akhirnya muncul juga Loe… lama nggak kelihatan piye wis tambah akeh po ubane????

  14. Wan…lek Hono ke pancen makhluk super sibuk…
    lha wong seringe liburan nang kantor….
    hehehehe…
    nyong wae sik cepak omahe ra tau ketemu…
    wong Hono kae ke rajin golek duwit….

  15. Fir…nduwe maneh selain si Ayung gak…???
    de’e wis ra iso soale wis nang jakarta sak iki…
    opo Arwan juga duwe konco tukang crane…???
    nyong butuh nggo nang palembang…e walk mall

    plese help

  16. entar tak cariin info yo… aku kemarin lewat juga blum jadi2 tu e walk mallnya???


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: